Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κύμης- Αλιβερίου: Μια οφειλόμενη απάντηση στον. κ. Δ.Μπουραντά

Είναι γνωστό σε όλους τους Πολίτες, είτε ασχολούνται με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε όχι, ότι στα χρόνια των κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου, Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώθηκαν κατά 60%.

Είναι επίσης γνωστό, ότι μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ_ ΑΝΕΛ, αξιοποιήθηκαν διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα από το Υπουργείο Εσωτερικών (ειδικός λογαριασμός για αποκατάσταση ζημιών από καιρικά φαινόμενα, χρηματοδότηση των ανεξόφλητων χρεών, άμεση χρηματοδότηση έργων υποδομής, Φιλόδημος 1 και 2 κ.ά) που, αν και δεν έλυσαν  το πρόβλημα της χρηματοδότησης των Δήμων, εντούτοις βελτίωσε την κατάσταση.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και δεν είναι της πολιτικής μας πρακτικής, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με αιρετό Δήμαρχο, αλλά όταν λέγονται ανακρίβειες και διαστρεβλωμένες πραγματικότητες, προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες και ανεπάρκειες του, τότε καλείσαι να απαντήσεις.

Έτσι απαντώντας στην ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Δ. Μπουραντά του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, για το θέμα της απορρόφησης, από μετάταξη, των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:.

  • Από πού προκύπτει ότι η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζει με εχθρότητα τους Δήμους, όταν ο εν λόγω Δήμος, όπως και άλλοι στην Εύβοια, έχει εισπράξει ποσό ίσο με την ετήσια ΚΑΠ, από έκτακτές  επιχορηγήσεις για να καλύψει  τις υποχρεώσεις του σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και από άλλες έκτακτες επιχορηγήσεις  που έχουν αναρτηθεί και στο διαύγεια.
  • Από που προκύπτει οικονομική αδυναμία του δήμου να απορροφήσει με ίδιους πόρους (βλ ανταποδοτικά ) τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης όταν προσλαμβάνει πληθώρα  εργαζομένων –και καλά κάνει αφού τους έχει ανάγκη- με διάφορες σχέσεις εργασίας, με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαύγεια επίσης ; Αυτοί οι εργαζόμενοι, από πού πληρώνονται αφού λεφτά δεν υπάρχουν; Άλλωστε στην συνάντηση που είχε γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών ένα χρόνο πριν  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ξεκαθαρίσει στον Δήμαρχο ότι δεν είναι δυνατή, για νομικούς και δημοσιονομικούς λόγους, μια τέτοια επιχορήγηση.
  • Τέλος από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι που θα πάνε στους κρατικούς φορείς (Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, κ.ά) δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας, αφού η απορρόφηση τους έχει γίνει με βάση τις κενές θέσεις που είχαν στα οργανογράμματα τους και ενώ έχουν τους πόρους να τους καλύψουν; Και ως τι ο κ. Δήμαρχος αποφαίνεται σαν Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;

Είναι προφανές ότι, η επιστολή του κ. Δημάρχου δόθηκε στην δημοσιότητα για να καλύψει την αδράνεια και ανεπάρκεια του στο να διαχειριστεί το ζήτημα των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής, δικαιολογίες απέναντι στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, με την ευκαιρία και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όμως είναι αστείο, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου, όπου κυκλοφορεί διάχυτη η πληροφορία, να περιμένει κανείς ότι με μια επιστολή θα αποκρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του.

Το πιο ορθά πολιτικό είναι να αναλάβει την ευθύνη…

Χαλκίδα 26 Ιουνίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ