ΠΑΡΟΥΣΙΑ T.ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2018

Στο ετήσιο μνημόσυνο των συνταξιούχων ΔΕΗ Αλιβερίου, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, τιμώντας τη μνήμη τους αλλά και την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 12/05/2018 στο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο πρώην Λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου (Άγιος Λουκάς).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα για θέματα πρόληψης του καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων, η 5η  ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία της πρόληψης για όλο τον πληθυσμό και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθοριστική επιστημονική συμβολή του Κουμιώτη Γ.Ν. Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με το τεστ ΠΑΠ.

Ανέφερε επίσης, ότι σε μια κοινωνία είναι δείκτες ανάπτυξης η Υγεία και η Παιδεία και δυστυχώς, τα χρόνια της κρίσης άφησαν στην Ελλάδα αρνητικό αποτύπωμα σ’ αυτούς τους δύο τομείς. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως από το 2015 μέχρι σήμερα, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας, για τους οποίους αυτή η μέριμνα είναι απολύτως αναγκαία.