Ο Γιώργος Ακριώτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Χαλκίδα, 8 Μαρτίου 2018

 Η 8 Μάρτη είναι μια αφορμή για την πολιτεία, την κοινωνία και τον καθένα από εμάς προσωπικά να ανατρέξει στο παρελθόν και να θυμηθεί τους αγώνες που δόθηκαν από τις γυναίκες για τις γυναίκες. Για την αναγνώριση και  κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Δικαιωμάτων αυτονόητων, καθόλου όμως δεδομένων.

Αφορμή για  όλους  μας να αντικρίσουμε το παρόν και να αναλογιστούμε ποια είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.  Μια κοινωνία η οποία την καλεί να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους.

Αφορμή για όλους μας να κοιτάξουμε στο μέλλον και να δούμε τί βήματα μπορούμε να κάνουμε για να κατοχυρώσουμε πληρέστερα τα δικαιώματα των γυναικών.

Προτεραιότητά της πολιτικής  μας είναι να κάνουμε την ισότητα πράξη για όλες τις γυναίκες και σε όλους τους τομείς. Βασική μας μέριμνα αποτελεί η προστασία τους απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σε δύο σημαντικά βήματα:

Στην Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την  καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η σημερινή ημέρα μάς υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων, η ίση μεταχείριση και η παροχή ίσων ευκαιριών θα πρέπει να αποτελούν έναν κανόνα χωρίς εξαιρέσεις και πρωταρχικό μας στόχο αποτελεί να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε την καθολική εφαρμογή του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ