Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας κ. Κουλούρης Γιώργος για τον υδραύλακα του Ποταμού Λήλαντα

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Εύβοιας κ. Κουλούρης Γιώργος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Σπανό Φάνη, εν όψει της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018 στο Δίστομο. Η επίκαιρη ερώτηση αφορά τις καταστροφές που έχει υποστεί ο υδράυλακας Πούρνου-Αφράτι καθώς και τα μικρά φράγματα στον Πούρνο και το Αφράτι. Τα παραπάνω έργα είχαν υποστεί ζημίες στις «πλημμύρες του 2009» και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για την αποκατάστασή τους. Ακολουθεί η ερώτηση:

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Προς : Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας

κ. Σπανό Φάνη

 

   Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη

κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο

 

κε  Αντιπεριφερειάρχη,

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ληλάντιο πεδίο αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγικά πεδιάδα της Εύβοιας η οποία  αρδεύεται από τον Λήλαντα ποταμό, μέσω και του υδραύλακα Πούρνου- Αφράτι.

Το εν λόγω αυτό έργο (υδραύλακας) καθώς και τα μικρά φράγματα στον Πούρνο και το Αφράτι φέρεται να χουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την περίοδο  “πλημμύρες του 2009”.

Ερωτάται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης:

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρις σήμερα;
  • Υπάρχουν σχετικές μελέτες;
  • Σε ποιο αδειοδοτικό στάδιο βρίσκονται αυτές;
  • Έχει προβλεφθεί η χρηματοδότησή τους;
  • Τελικά, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών, ιδιαίτερα   εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου,  και των συμπτωμάτων λειψυδρίας  εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών, όσον αφορά την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών;

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΛΑΜΙΑ 02/03/2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ