ΟΜ Σύριζα Χαλκίδας: 60′ με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Γιώργο Ακριώτη

« Δένονται τα κομμάτια του παζλ, αλλάζουμε την εικόνα της χώρας »

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην Οργάνωση Μελών Χαλκίδας, ο βουλευτής κ. Ακριώτης επισημαίνει τα προβλήματα που κληρονόμησε αυτή η κυβέρνηση, καταγράφει τις δυσκολίες που ανακύπτουν σε κάθε στάδιο, αναφέρεται στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν την τοπική κοινωνία της Εύβοιας, απαντά στα θέματα που χρονίζουν και επιτακτικά ζητούν επίλυση στην Παιδεία, στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, στον Καλλικράτη, στον Συνεργατισμό και τονίζει ότι παράλληλα επιχειρείται και η αλλαγή του υποδείγματος άσκησης διοίκησης.

•  Για το σκάνδαλο Novartis: Ενα σκάνδαλο που χρέωσε το Δημόσιο με 25 δισ., την ώρα που κόβονταν μισθοί και συντάξεις, είναι το εφαλτήριο για απαντήσεις στα «πως», τα «γιατί» και φυσικά στα «ποιοι». Χωρίς κραυγές περί «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και χωρίς υπεκφυγές, χωρίς τις ακρότητες που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.

• Για την έξοδο από τα μνημόνια: Η πατρίδα μας θα απαλλαγεί πραγματικά από την επιτροπεία και θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία όταν επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση χρέους και τα μνημόνια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάμε στο υγιές »αύριο»
  • Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οι προτεινόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, απλή αναλογική, θα απεγκλωβίσει υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και θα δώσει το έρεισμα για την περιφερειακή ανάπτυξη.

• Για το Σκοπιανό και τη στάση Μ.Θεοδωράκη: Είναι η ευνοική συγκυρία και με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αποκατασταθεί η σχέση με τους γείτονες της χώρας.

• Για την Παιδεία: Αλλάζουμε την εικόνα της εκπαίδευσης στην χώρα. Στο τέλος της 4ετίας το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σχέδιο θα έχει τη σφραγίδα της Αριστεράς, σε διαφορετική κατεύθυνση και με διαφορετική λογική από όσα εφαρμόζονταν επι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.

17 Φεβρουαρίου 2017

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ