Δελτίο Τύπου της Ν.Ε Εύβοιας και της Ο.Μ Σύριζα Χαλκίδας για την επίσκεψη του Υπ. Υγείας Α.Ξανθού στην Εύβοια

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αν. Γ.Γ. κ. Σταμάτη Βαρδαρό,  επισκέφθηκαν  δομές Υγείας της  Εύβοιας.

Στο ολοήμερο οδοιπορικό συναντήθηκαν με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας, Μαντουδίου και του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Στον ευρύ διάλογο που αναπτύχθηκε, καταγραφήκαν τα προβλήματα, τα αιτήματα και οι αδυναμίες που παρουσιάζονται στο σύστημα Υγείας αυτών των δομών, όπως επίσης και οι προτάσεις των φορέων του.

Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Το βράδυ συμμετείχαν σε Πολιτική  ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια». Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής ο συντονιστής σ. Ν.Σιόλιας με  παρουσία των βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Γ. Ακριώτη, Τ. Πρατσόλη,  Ζ.Λιβανίου και πλήθους κόσμου. Παρουσιάστηκε η  Μεταρρυθμιστική τομή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις Τοπικές μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) , που αποτελούν στροφή στην πρόληψη και την αγωγή, θέτοντας στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η νέα αυτή δομή, που θα λειτουργήσει σε τέσσερις περιοχές του δήμου Χαλκίδας , στην Ανθηδώνα, Αυλίδα, Αρτάκη και Βασιλικό, στοχεύει στην καθολική κάλυψη των αναγκών των πολιτών και την ισότιμη πρόσβαση όλων στο σύστημα υγείας.

Χαλκίδα 24 Ιουνίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ