Δελτίο τύπου του Ρεύματος Ανατροπής : Kαλά, τινων συμφέροντα εξυπηρετούν;

Χαλκίδα, 5 Απριλίου 2017

Αναφερόμαστε φυσικά, στη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το τελευταίο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση (τις μεταμεσονύχτιες ώρες) ήταν το πολύ σοβαρό ζήτημα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορρημάτων(ΜΕΑ)

Προτάθηκε και, όπως γίνεται αντιληπτό ψηφίστηκε, η κατασκευή ΜΕΑ μέσα στην οικιστική ζώνη της πόλης μας, δίπλα στο νέο νεκροταφείο!

Ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρουσιάστηκε χωρίς στοιχειώδη εισήγηση και χωρίς μία υποτυπώδη μελέτη!

Η πλειοψηφία αποφάσισε να παραχωρήσει στον ΦΟΔΣΑ, πενήντα(50) στρέμματα για την κατασκευή της πιο πάνω Μονάδας  Επεξεργασίας  Απορρημάτων! Κάτι δεν πάει καλά στην σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι δυνατόν να εγκατατασταθεί αυτή η όζουσα και οχλούσα μονάδα μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης; Δίπλα στην Αρτάκη, δίπλα στην Έξω Παναγίτσα, δίπλα στο Δοκό και σχεδόν τρία(3) χιλιόμετρα(σε ευθεία) από την πόλη;

Πέρυσι, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δήμου μας, επισκεφτήκαμε ένα αντίστοιχο εργοστάσιο στη Σεβίλη. Το εργοστάσιο αυτό απείχε 50 χιλιόμετρα από την πόλη.

Γιατί εμείς θέλουμε να το τοποθετήσουμε τόσο κοντά σε όλες τις περιοχές της πόλης μας;

Δεν είμαστε κατά της δημιουργίας ΜΕΑ. Είμαστε κατά της επιλογής της συγκεκριμένης θέσης, ενώ υπάρχουν άλλες που έχουν προταθεί, από μελετητική εταιρεία στη Δημοτική Αρχή.

Καλούμε τη δημοτική  αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της έγκαιρα, πριν είναι πολύ αργά για το καλό της πόλης μας.

 

 

Απο τη Γραμματεία του Ρεύματος Ανατροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ